fbpx
Urho - Siivouspalvelu Tampereella

Kotitalousvähennys -60 %

Tsekkaa verottajan kuvalliset ohjeet kotitalousvähennyksen ilmoittamiseen tästä!

“Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin. Kotitalousvähennystä saat, kun ostat esimerkiksi näitä töitä kotiisi: siivous, lastenhoito, asunnon remontit ja tietokoneiden asennukset. Kotitalousvähennystä saat myös töistä vapaa-ajan asunnollasi.” (Vero.fi 2023.)

Urhopesu Oy:n tarjoamat ikkunanpesu- ja siivouspalvelut ovat juuri sellaisia töitä, joista voi hakea kotitalousvähennystä. Vuonna 2023 kotitalousvähennys on 60 % työn osuudesta.

Vähennyksen enimmäismäärä kotitaloustöistä on vuodessa 3 500 € henkilöä kohden, josta omavastuu on 100 €. Maksimivähennyksen saat, kun vuoden aikana tilaamiesi palveluiden summa on 6 000 €. Pariskunnista molemmat osapuolet voivat hyödyntää kotitalousvähennyksen täysimääräisenä, jolloin maksimivähennyksen 7 000 € saa, kun vähennyskelpoisen työn summa on 12 000 €.

Miten kotitalousvähennys lasketaan?

Kotitalousvähennyksen laskukaava menee näin:

Työn hinta x 0,6 – omavastuu = kotitalousvähennyksen määrä

Huomioi, että omavastuu lasketaan koko vuoden osalta, ei jokaisen palvelun osalta erikseen.

Laske siivouksen hinta kotitalousvähennyksen jälkeen helposti laskurillamme.

Kuka voi hakea kotitalousvähennystä?

Hankkiessasi kotisiivous-, muuttosiivous- tai ikkunanpesupalveluita kotitalousvähennykseen on oikeutettu se henkilö, joka palvelun on maksanut.

Palvelun voi kuitenkin tilata omaan, vanhempien, isovanhempien tai puolison vanhempien kotiin tai vapaa-ajan asunnolle huolimatta siitä, onko asunto oma tai vuokrattu.

Voit hakea kotitalousvähennystä kolmella eri tavalla:

  1. Vuosittaisen veroilmoituksen yhteydessä
  2. Valmiiksi seuraavaa veroilmoitusta varten
  3. Koko vuodelle ennakkoon, kun kyseessä on jatkuva asiakkuus

Kun saat keväällä edellistä vuotta koskevan esitäytetyn veroilmoituksen, voit hakea kotitalousvähennystä käyttämistäsi Urhopesu Oy:n siivous- ja ikkunanpesupalveluista. Tällöin saat kotitalousvähennyksen veronpalautuksena tai se vähentää jäännösveroasi eli ns. mätkyjä.

Voit ilmoittaa tiedot kotitalousvähennystä varten valmiiksi tulevaa veroilmoitusta varten. Vähennys otetaan automaattisesti huomioon seuraavassa verokortissasi tai esitäytetyssä veroilmoituksessasi.

Voit myös tilata uuden verokortin, jolloin kotitalousvähennys otetaan huomioon veroprosentissasi välittömästi.

Kotitalousvähennyksen hakeminen käytännössä

Kirjaudu omavero.fi asiointipalveluun, siirry kohtaan “veroilmoitukset ja verotustiedot” ja valitse vuosi, jolle aiot hakea kotitalousvähennystä. Mikäli haet vähennystä edelliselle vuodelle, siirry kohtaan “tulojen ja vähennysten ilmoittaminen” ja jos haet vähennystä kuluvalle vuodelle, siirry kohtaan “kotitalousvähennys”. 

Molemmissa tapauksissa tarvitset seuraavat tiedot: 

  • Yhteenlaskettu summa kotitalousvähennyksiin oikeuttavista palveluista
  • Yrityksen nimi ja y-tunnus (Urhopesu Oy / 2987083-5)

Jos olet kiinnostunut tilaamaan siivouspalveluitamme tai ikkunanpesua Tampereella taikka muualla Pirkanmaan alueella, ota yhteyttä!